Ofis iç Mekan Ofis Bölmeleri

Metrekaresi geniş kapalı mekanlarda; kullanımı kolaylaştırmak, işlevselliği arttırmak ve farklı pozisyonlardaki çalışanları daha izole ortamlara yerleştirmek adına iç mekan cam bölme sistemleri tercih edilmektedir. Tuğla ya da beton duvar yerine cem bölmelerin tercih edilmesindeki başlıca nedenler; daha hafif olmaları ve az yer kaplamaları, maliyetlerinin daha düşük olması, çalışanları denetlemenin ve organize etmenin daha kolay olması olarak sayılabilir. Üstelik bu tür uygulamalara da kablo geçişi sağlanabilmektedir. Böylelikle aydınlatılması mümkün duvarlar yapılabilir.

ofis bölme sistemleri
ofis bölme

İç Mekanlar İçin Cam Modelleri

İç mekanlar için uygulanan bölme sistemlerinde temperli cam kullanılmaktadır. Güvenli cam olarak ta bilinen temperli camlar üretilirken önce ısıtma sonra da soğutma işlemi uygulanır. Böylelikle kırılma yaşansa dahi camlar kesici parçalara ayrılmaz. Bu sayede ağır yaralanma riskleri en aza indirilebilmektedir. Temperli camların bir başka özelliği ise şeffaf ya da renkli olabilmeleridir. Tek camdan oluşan bölmeler şeffaftır ve gün ışığı geçirebilirler. Renkli uygulamalarda ise mavi ya da yeşil renk kullanılmaktadır. Böylelikle iç mekana girecek ışığın miktarı da azaltılabilmektedir. Üstelik temperli camlar ısı yalıtımında da etkilidirler.

İç Mekan Cam Bölme Üretim Ve Montajı

İç mekanlar için yapılan cam duvarlar; isteğe göre üretilmektedirler. Bunun için öncelikle keşif yapılması gerekir. Keşif esnasında gerekli ölçüler alınır. Ardından normal cam, imalathanede kesilir ve tmperlenir. Bunun için 60 derece sıcaklıkta ısıtılır ve ani soğuma işlemine sokulur. Böylelikle dayanıklı temperli cam elde edilir. Ardından ürün montajı yapılır. 50 m2 ile 100 m2 arasındaki bir iç mekan bölmesi için bir gün yeterli bir süredir. Ancak İstanbul dışına sevkiyatlarda yol durumu ve mesafe teslimat süresini uzatabilmektedir.

cam ofis bölme sistemleri
cam ofis bölme sistemleri

Cam ofis bölmelerin kalınlığı 8 mm ile 14 mm arasında seçilebilir. Maksimum yükseklik ise 4 metredir. İstendiği taktirde cam bölme duvarların yanı sıra kapı panelleri de üretilmektedir. Cam kapılar çift yönlü menteşeler ile desteklenebildiği gibi katlanır ya da açılır-kapanır özelliklerde olabilir. Ancak ofis ortamlarına en uyumlu alternatif genellikle çift yönlü menteşeli kapılardır. Üstelik cam kapı panellerinde de teknolojik boşluklar sıfır düzeyindedir.

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir